Lumileds SunPlus Serisi Horticulture-Bitki Aydınlatma Uygulamaları 06.09.2021

Lumileds SunPlus Serisi Bitki Aydınlatma Uygulamaları


Yeşil yapraklı sebzeler, kök bazlı gıdalar ve meyveler günlük yaşamda ihtiyaç duyduğumuz vitamin ve mineralleri büyük oranda sağlayan bahçecilik ürünleridir. Çeşitli hastalıklara karşı etkinliği kanıtlanmış olan meyve ve sebze ağırlıklı beslenme, yüksek kaliteli gıdalara olan ilgiyi ve ihtiyacı arttırmaktadır. Yapılan son araştırmalarla ışık kalitesinin sebze ve meyve üretimi üzerindeki etkileri kanıtlanmış, ışığın sahip olduğu spektrumun bitkinin raf ömrünü, antioksidan içeriğini, görüntüsünü ve üretim süresini etkilediği tespit edilmiştir.
 



Daha fazla verim alınabilmesi için bitkilerde fotosentezin optimize edilmesi gerekmektedir ve geleneksel aydınlatma bitkilerin fotosenteze ihtiyaç duyduğu ortamlarda foton sağlamada yetersiz kalmaktadır. LUMILEDS bitkiler tarafından büyüme ve hayati faaliyetler için kullanılan gerekli PPF değerlerini karşılayabilecek bir seri olan SunPlus Serisi ile aşağıdaki avantajları sağlamaktadır:

•    Yoğun fotosentez için optimize edilmiş spektrum
•    Tüm fotonlar bitki tarafından kullanılacağı için yüksek büyüme verimliliği ve enerji tasarrufu
•    Düzgün ışık çıkışı ve eşit foton dağılımı sayesinde daha fazla verim, daha kaliteli mahsul ve tutarlı bir büyüme. 
•    Proje özelinde tasarım özgürlüğü sağlayan LED çeşitliliği (2835, 3535, 2020)
•    Yönlü uygulamalar için optimize edilmiş optik tasarım





 
Lumileds SunPlus LED Serisi’ne ait aşağıdaki ürünleri projeniz özelinde deep red, far red, royal blue, lime, white, purple renk varyasyonlarıyla kullanabilirsiniz.

LUXEON SunPlus 2835 : Daha çok Dikey tarımda ve iç içe geçmiş uygulamalarda bitki ile aydınlatma armatürü arasındaki mesafe çok kısa olduğu zaman bu seriyi kullanabiliriz. Bitkiyi yakmadan büyüme hızını ve verimliliği arttırır, tek düze bir aydınlatma ile tutarlı bir büyüme sağlar. Ayrıca tat, koku ve mahsul kalitesinde iyileştirme sağlar. 

LUXEON SunPlus 20 : Bitki ile aydınlatma armatürü arasındaki mesafe fazla olduğunda, bitki örtüsüne ulaşmak için yüksek PPF çıkışı sağlayan yönlü bir LED kullanılmalıdır. Bitki özelinde gelişimi için gerekli spektrumu sağlayan bir tasarım yapılarak bu LED kullanılabilir. 

LUMILEDS SUNPLUS HORTICULTURE PURPLE COB: Bitkiyle aydınlatma arasındaki mesafe fazlaysa ve tek bir ışık kaynağından yüksek miktarda PPF almamız gerekiyorsa COB kullanabiliriz.

Ayrıca LUMILEDS küresel düzeyde büyük ölçekli projeler ile size referans sağlamaktadır. Aydınlatma armatürleriniz için gerekli doküman ve pazarla ilgili bilgi konusunda da soru ve talep olursa bizimle iletişime geçebilirsiniz. Küresel Pazar Analizini ve LUMILEDS Horticulture ürün gamını inceleyebileceğiniz sunum ve dokümanları aşağıda bulabilirsiniz.